Fått bedre kontroll i økonomiavdelingen | Xledger Norge

Fått bedre kontroll i økonomiavdelingen

klaveness marine og xledger

Med bytte til Xledger fikk økonomiavdelingen i Klaveness Marine en vesentlig forbedring.
– Vi valgte Xledger fordi de etter vår mening tilbyr den beste ERP-løsningen i skyen tilpasset større virksomheter i Norge, sier Asgeir Elvebakk, Accounting Manager i Klaveness Marine Holding AS.

– IT-strukturen i Klaveness Marine har blitt forenklet vesentlig fra første dag. Vi fikk en bedre og mer effektiv flyt i prosesser som betaling/bilagsflyt/fakturering, abonnementsfakturering for husleie, oppfølging og fordeling av felleskostnader til leietagere, sier Elvebakk.

Klaveness Marine er et familieeid investeringsselskap innenfor eiendom, maritim sektor og treasury/finans med ca. 30 selskapsenheter. De har finansielle og industrielle investeringer og en total portefølje på ca. 500 millioner US Dollar.

– Økonomiprosessene har blitt forenklet. Systemet viser god fleksibilitet. Xledger er enkelt og intuitivt å bruke, samtidig som det er lett å utføre korreksjoner ved feil. Økonomiavdelingen bruker nå mye mindre tid på rutinearbeid og kan bruke mer tid på verdiskapende arbeid, forteller Elvebakk.

Ønsket alt-i-ett

For Klaveness Marine var det viktig å få en alt-i-ett-løsning. Økte investeringer innen eiendom og insourcing av eiendomsdrift medførte behov for å gjøre endringer på systemsiden. I tillegg hadde de flere systemer som hadde behov for kostbar oppgradering.

– Vi valgte Xledger fordi det var komplekst nok til å håndtere en komplisert selskapsstruktur med ulike behov knyttet til vidt forskjellige forretningsområder. Med Xledger kunne vi også oppnå mer standardisering og forbedring av våre regnskapsprosesser, basert på flyt og automatisering. Løsningen er skalerbar og kan håndtere store volum. I tillegg håndterer de regnskapsføring i flervaluta, forteller Elvebakk.

Gaute Tinnes-Rimehaug, Director Sales and Go-To Market i Xledger, er svært fornøyd med at Klaveness Marine valgte Xledger som leverandør av sitt kjernesystem på økonomisiden.

– For oss er Klaveness Marine et kjent selskap som har flere av kjennetegnene ved en kunde som har stor nytte av Xledger. Eksempelvis konsernstruktur med mange selskaper, og komplekse krav til valutahåndtering. Dette bekrefter at våre skyløsninger er attraktive også for store selskaper med komplekse behov, sier Tinnes-Rimehaug.

Publisert den av Frida